25. Temerini hangszer és népzeneoktató tábor

2022. július 10-től 15-ig szervezte meg a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület a 25. Temerini hangszer és népzeneoktató tábort. A tábornak a Kókai Imre Általános Iskola adott otthont, az elszállásolás, étkeztetés és oktatás is itt történt. Továbbá a délutáni programoknak a Temerini Tájház biztosította a terepet. A tábor fő kordinátora Nagy Gergő volt.

A tábornak 28 résztvevője volt, főleg alsós iskolások, de voltak felsősök és az ifjúsági korosztályhoz tartozók is bekapcsolódtak néhányan. Az oktatás citerán, furulyán, hegedűn és tamburán zajlott, de népi éneket is tanultak a táborlakók. A citerát Flaman István és Kálmán Dóra tanította, hegedűn Nagy Ábel Bence, tamburán pedig Csonka Balázs oktatott. A furulyásokkal és az énekelni vágyókkal a magyarországi Kovács Kata Krisztína és Hegedűs István foglalkoztak. Délutánonként kézműves programok zajlottak a Temerini Alkotóház és Képzőművészeti Tábor (TAKT) ifjú művészeinek bevonásával. Este táncházat, vagy közös játékokat szerveztek.

Az utolsó napon gálaműsorral záródott a tábor az iskola udvarában, ahol bemutatkoztak a tábor résztvevői az oktatókkal közösen. A nyári forróság sem akadályozta meg a számos szülőt és érdeklődőt, hogy figyelemmel kisérje e szép és lelket betöltő népzenei eseményt.