Néptáncoktatás a Szirmai Károly MME-ben

A 2022-ben tervezett és elindított néptánccsoportok azóta is odaadó lelkesedéssel működnek. Lukács Imre, Lukács Fodor Valéria és Erdélyi Lenke foglalkoznak a gyerekekkel. Négy csoportunk vett részt a 2023-as Vajdasági gyermektánccsoportok szemléjén a Kőketáncon, ismét szép eredményekkel tértek haza. Egy arany, két ezüst és egy bronz minősítést tudhattunk magunknak. A legidősebb néptáncccsoportunk, a Cifra együttes arany minősítést kapott, a zsűri többek között kiemelte a népviseleteink rendezettségét és hitelességét is. A Cifra néptáncsoport részt vett a Kőketáncon, a Gyöngyösbokrétán, a „Tancuj,tancuj” szlovák néptáncszemlén. Az Ugri Bugri és a Rece Fice csoport is ezüst lett, az apróka pedig bronz minősítést kapott. A szülők hatalmas elkötelezettséggel járatják gyerekeiket, ami lehetővé tette, hogy kiváló közösségek alakuljanak ki.

Képösszeállításunk a Kőketáncon, a Gyöngyösbokrétán, a Tancuj tancuj szlovák szemlén valamint a Luca műsoron,a Március 15.-i ünnepi műsoron és a templombúcsú alkalmával készült. Köszönettel tartozunk Medvecki Sándor és Varga Zoltán fényképészeknek.

A 2022. július – 2023. júniusi időszakban a néptáncoktatás főtámogatója a magyarországi Csóri Sándor Alap és Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő.